Om oss

Lär dig mer om vår förening och ta del av vårt arbete här.

Vi är straxt över 700 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans. Du är välkommen till vår förening och vår verksamhet!

Vill du veta vad vi har för aktiviteter, titta under flikarna, aktiviteter och friskvård, övrig information finns i spalten till höger.

Programblad är föreningens egna programblad som ges ut ibland, R-Östergötland är Reumatikerdistriktet Östergötlands egen medlemstidning med information från distriktet och övriga föreningar i Östergötland.

Det behövs ingen diagnos för att bli medlem hos oss.

Vi hoppas att du kommer att du ska ha nytta av denna webbplats oavsett om du är eller funderar på att bli medlem i Sveriges största handikappsförbund (ca 49 000 medlemmar), Reumatikerförbundet, som har föreningar över hela landet, Reumatikerföreningen Norrköping är en del av det.

Reumatikerföreningen Norrköping finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi är en del av Reumatikerförbundet, med nära 47000 medlemmar och cirka 170 föreningar. 

Syftet med föreningen är att öka kunskapen om de reumatiska sjukdomarna och bidra till att människor med dessa sjukdomar får ett bra liv. Detta gör vi genom att träffas under trevliga former, lyssna på föreläsningar, delta i hälsofrämjande aktiviteter som vattengympa, boule mm, utbyta erfarenheter och ha roligt tillsammans.

Vi är många som kan stötta varandra, och hjälpa till att göra livet bättre och roligare. Tillsammans är vi starka! Vad ger ett medlemskap? Förutom gemenskapen, tillgång till aktiviteter och information om nya forskningsrön och annat kring din sjukdom får du som medlem vår omtyckta medlemstidning Reumatikervärlden.

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.

Vårt omväxlande program ger dig möjlighet att träffa trevliga människor, lära dig nya saker, uppleva omväxlande aktiviteter. Vi har många aktiviteter varje månad.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

  • får information
  • byter erfarenheter
  • får tips
  • har roligt tillsammans
  • olika hälsofrämjande aktiviteter såsom, vattengympa, spa, yoga osv

Vill du bli medlem klicka här

Av medlemsavgiften går: 

100:- till Föreningen

50:- till Distriktet

100:- till Förbundet

Av de 100:- som förbundet får används ca 60 % till medlemstidningen. Resten används till arbetet med kunskapsspridning, påverkan och stöd.

Att vara medlem i Reumatikerförbundet kostar 250 kronor/år. Du kan också välja att betala per månad, och då är kostnaden 21 kr/månad (om du betalar med autogiro).

Om ni är fler i ert hushåll har vi familjemedlemskap med lite rabatterat pris:

Om ni är två personer kostar det 350 kr för er båda (29 kr/månad via autogiro)

Om ni är tre personer eller fler kostar det 400 kr (34 kr/månad via autogiro)

Betald medlemsavgift öppnar upp för aktiviteter

För att kunna delta i föreningsaktiviteter behöver din medlemsavgift vara betald. Det kan till exempel vara en förutsättning för att du ska kunna delta i en bassängträning som föreningen anordnar eller andra aktiviteter så som föreläsningar, resor eller andra evenemang.

Unga Reumatiker

Om du är upp till 30 år och blir medlem i Reumatikerförbundet kan du samtidigt välja att bli medlem i Unga Reumatiker. Det kostar inget extra!

Du kan bli medlem i Unga Reumatiker även om du redan är familjemedlem. Ring eller mejla oss så ordnar vi det.

Telefon: 08 505 805 00 eller [email protected]